King's Singers

Vocal ensemble

Patrick Dunachie, countertenor
Timothy Wayne-Wright, countertenor
Julian Gregory, tenor
Christopher Bruerton, baritone
Christopher Gabbitas, baritone
Jonathan Howard, bass

De a capella concerten van The King’s Singers zijn van het hoogste niveau en zij zijn nog altijd één van ’s werelds meest gevraagde vocaal ensembles.
“An impeccably manicured vocal blend, enchanting the ear from first to last note”(Gramophone Magazine).

Jaarlijks hebben zij wereldwijd talloze in hun agenda staan, tot groot genoegen van hun wijdverbreide schare fans. Recente hoogtepunten in Europa zijn concerten geweest in London’s Royal albert Hall, Windsor Castle, The Sage Gateshead, King’s College Chapel, Birmingham Symphony Hall, Berlin Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam, Salzburg Mozarteum en Salle Gaveau in Parijs.
In de Verenigde Staten hebben the King’s Singers geconcerteerd in Cincinnati, Lincoln Center in New York, Dallas, Salt Lake City (met Utah Symphony), Princeton University en New York’s Carnegie Hall.

The King’s Singers hebben een zeer breed repertoire, in zowel hun concerten als op CD.
De heren hebben samengewerkt met wereldberoemdheden als pianist Emanuel Ax, jazz legende George Shearing, sopraan Kiri te Kanawa, slagwerker Evelyn Glennie, met ensemble Sarband, WDR Big Band of Cologne, the Mormon Tabernacle Choir, the Cincinnati Pops Orchestra en de improvisatieband l’Arpeggiata.

Om hun repertoire nog verder te uit te breiden, staan op hun programma’s ook opdrachtswerken. Eminente componisten die voor The King’s Singers hebben geschreven zijn: Richard Rodney Bennett, Ned Rorem, John Rutter, György Ligeti, Richard Rodney Bennett, Luciano Berio, Peter Maxwell Davies, Krysztof Penderecki, Eric Whitacre, Toru Takemitsu en John Tavener.

De King’s Singers hebben inmiddels al meer dan honderdvijftig opnames op hun naam staan en velen hiervan zijn in de prijzen gevallen. Voor het label Signum Classics namen ze in 2008 , het 40ste jubileum jaar van de King’s Singers, hun crossover album “Simple Gifts” op. Voor dit album kregen zij ook een Grammy Award in 2009.
“Swimming over London” werd uitgebracht in 2010, een album met een combinatie van favourite songs met nieuwe songs en arrangementen, naast een album van Pachelbel’s “Music for Vespers” met Charivari Agréable.
Tijdens hun tournee in de VS in februari 2010, hebben de King’s Singers een album opgenomen met het beroemde Concordia College Choir met o.a. opdrachtswerken van Eric Whitacre en Bob Chilcott, uitgegeven in 2011. Een DVD met Kerstrepertoire zal worden uitgegeven rond Kerst 2011.

De King’s Singers zijn ook op televisie verschenen, zij hebben opgetreden tijdens het kerstconcert van de Mormon Tabernacle Choir, waarbij 80.000 live publiek aanwezig was. Dit concert werd uitgezonden in de VS en is ook op DVD verkrijgbaar.
Voor hun BBC Proms optreden in de Royal Albert Hall in Londen, op televisie uitgezonden en tevens verkrijgbaar op DVD, ontvingen de King’s singers een Midem International Classical Award in januari 2010. Ook waren zij te gast bij BBC Breakfast.

In hun vele workshops en masterclasses geven the King’s Singers blijk van hun charme en geestigheid. De verkoop van bladmuziek is door de King’s Singers enorm gestegen, meer dan 2 miljoen stuks zijn in omloop bij de huidige publisher Hal Leonard.

In 2012 zullen de King’s Singers wederom concerteren in ’s wereld’s mooiste concertzalen, zoals Carnegie Hall, Philharmonie Berlijn en Sydney Opera House.

Back

Andy Staples
visit_website
representation.gif
Belgie en Nederland
Interartists Amsterdam
Kleine Wittenburgstraat 1
1018 LS Amsterdam
T +31 20 845 36 04
P.O. Box 94359
1090 GJ Amsterdam